5 Redenen waarom zoutkristallen gebruiken

5 Redenen waarom je beter zoutkristallen dan zouttabletten kan gebruiken voor je waterontharder

Als u op zoek bent naar de beste optie voor de zoutkeuze van uw waterontharder, dan heeft u waarschijnlijk al de keuze tussen kristallen en tabletten overwogen. Maar welke is nu de beste keuze? Er hebben allerlei testen plaatsgevonden om dit te onderzoeken en de resultaten zullen u verbazen: zoutkristallen presteren even goed, en soms zelfs beter, dan tabletten op alle vlakken. Daarbij komt nog eens dat zoutkristallen milieuvriendelijker zijn en een gunstigere prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Hieronder vindt u een overzicht van de testresultaten van het laboratorium. Kies dus gerust voor zoutkristallen en geniet van dezelfde, of zelfs betere, resultaten dan bij tabletten!

1. Beter dan de kwaliteiteisen

SOFT-SEL CRYSTALS zijn zoutkristallen die voldoen aan de hoogste Europese norm voor zout bestemd voor de behandeling van water voor menselijke consumptie (EN973A). Deze zoutkristallen zijn van de hoogste kwaliteit en voldoen aan de strenge eisen op het gebied van zuiverheid en de afwezigheid van zware metalen. De kristallen bevatten meer dan 99,8% natriumchloride en zijn vrij van additieven, wat hoger is dan de hoogste norm van >99,4%. Bovendien bevatten ze slechts 0,01% onoplosbaarheden, wat veel minder is dan de maximaal toegelaten hoeveelheid van 0,05%. Het gehalte aan zware metalen is ook minder dan een tiende van wat de EN973A norm voorschrijft. Met SOFT-SEL CRYSTALS kunt u dus zeker zijn van zout van voedingskwaliteit met een zeer hoge zuiverheidsgraad.

2. Helder zout water (pekel)

De kwaliteit van SOFT-SEL zoutkristallen wordt weergegeven door de helderheid van de opgeloste pekel. In een laboratoriumtest werden SOFT-SEL zoutkristallen en zouttabletten onder geconditioneerde omstandigheden in water opgelost. Beide resulteren in een heldere en zuivere pekel. Het is belangrijk om te onthouden dat troebele en bruinachtige pekel wijst op inferieure zoutkwaliteit die niet geschikt is voor gebruik in een waterontharder. Door de kwaliteit van het zout te waarborgen, wordt een probleemloze werking en lange levensduur van de waterontharder gegarandeerd. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van het water dat wordt gebruikt, ook invloed kan hebben op de kleur van de pekel.

3. De allerbeste in oplostijd!

Wanneer het gaat om grote waterdebieten of pieken in het waterverbruik, is de snelheid waarmee zout oplost in water van groot belang. Dit bepaalt namelijk hoe snel de waterontharder zijn werk kan doen. SOFT-SEL CRYSTALS hebben een oplossnelheid die binnen vijf minuten hun verzadigingspunt bereikt, terwijl zouttabletten hier twintig minuten voor nodig hebben. Dit betekent dat zoutkristallen beter omgaan met koude periodes, waarin zout moeilijker oplost in water. Het gebruik van zoutkristallen zorgt echter niet voor een hoger zoutverbruik, omdat zout simpelweg stopt met oplossen wanneer het verzadigingspunt bereikt is. Kortom, SOFT-SEL CRYSTALS bieden een snelle oplossnelheid zonder invloed te hebben op het zoutverbruik.

Waterontharder-zout-_onthardingszout_-Easylatie-Waterontharders

4. Voorkomt samenklontering in uw waterontharder

SOFT-SEL CRYSTALS zorgen voor een snelle verzadiging van uw waterontharder, dankzij hun unieke vorm die ervoor zorgt dat water zich altijd doorheen de kristallen kan banen, ongeacht de manier waarop ze gestapeld zijn. Bij minder kwalitatief zout bestaat het risico op brugvorming, wat kan leiden tot het tijdelijk niet goed functioneren van uw ontharder. Gelukkig is deze kans bij SOFT-SEL CRYSTALS zeer klein vanwege hun harde korrelstructuur. Het geraffineerde zout van voedingskwaliteit heeft een grove structuur en een glazige uitstraling, vergelijkbaar met grof steenzout. Het is echter van belang om de juiste specificaties op te vragen en de helderheid van de pekel te controleren om de kwaliteit van het product te garanderen bij de keuze van uw waterontharderzout.

5. Voor een lage ecologische voetafdruk

De ecologische voetafdruk van SOFT-SEL zoutkristallen is lager dan die van zouttabletten. Zouttabletten worden geproduceerd uit vacuümzout dat afkomstig is van ondergrondse mijnen. Dit productieproces vergt veel stappen die veel energie vereisen. SOFT-SEL CRYSTALS daarentegen bestaan uit zuiver zout dat op een natuurlijke manier wordt vervaardigd door middel van indamping. Het gebruik van zouttabletten voor waterontharding is nog steeds een goede optie, maar de analyses wijzen uit dat SOFT-SEL CRYSTALS een evenwaardig alternatief zijn dat beter scoort op technisch, economisch en ecologisch vlak. Zakken van 10kg zijn beschikbaar voor de zoutkristallen, handig en niet te zwaar!