Antikalk apparaat (ontkalker)

Antikalkapparaat

Easylatie Waterontharders biedt een oplossing voor al uw kalkproblemen! U kunt met het antikalk apparaat van Boshuis 100% kalkvrij water door het hele huis krijgen. Geen schoonmaakazijn of andere antikalk middelen meer nodig; u bent verlost van kalkaanslag in uw badkamer, keuken en andere water verbruikende apparaten. U zult nooit meer moe worden van de kalkaanslag verwijderen!

Wat is een ontkalker?

Het antikalk-systeem, ook wel waterontharder of ontkalker genoemd, voorkomt dat kalk via de waterleiding uw huis binnenkomt. Deze ontharder houdt kalk tegen met behulp van kunsthars. Het apparaat is compact en past meestal in uw meterkast. U hoeft alleen maar eens in de paar maanden zout bij te vullen. In tegenstelling tot een antikalk magneet zorgt het Boshuis antikalk systeem ervoor dat kalk 100% meetbaar verdwijnt uit uw leidingwater.

Kijk hier welke waterontharders zijn er en wat de kosten zijn.

Verlost van kalkaanslag

Door het leidingwater wordt er hard water aangevoerd, dat kalkaanslag veroorzaakt in uw badkamer of keuken. Dit is slechts het zichtbare gevolg, tevens kan er snel kalkaanslag op verwarmingselementen in bijvoorbeeld uw CV, waterpomp of wasmachine ontstaan. Door het steeds verder ophopen hiervan neemt het rendement af en kan het op den duur leiden tot schade aan de apparatuur. Met een antikalk systeem kunt u ervoor zorgen dat er zacht water wordt aangeboden. Hierbij heeft u geen last van deze problemen.

Hoe hard is mijn water?

Waterhardheid gemeente Nederland

In Nederland wordt de waterhardheid uitgedrukt in Duitse graden (°dH). Dit geeft aan hoeveel kalk er per 1000 liter (kuub) water in het leidingwater zit. Bij een waterhardheid van 1°dH is dit 17,8 gram. Wanneer er jaarlijks 150m3 (kuub) water wordt verbruikt met een gemiddelde waterhardheid van 8°dH, krijgt u elke twee weken één kilogram kalk binnen. Hoe hoger de °dH, hoe meer kalk er aanwezig is. Afhankelijk van de locatie verschilt de waterhardheid per gebied. Om te weten hoeveel kalk in het water zit, verwijzen wij u naar de waterhardheid-pagina.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze waterontharders of wilt u er een aankopen? Neem contact met ons op via 085 0806003 of vul ons eenvoudige offerte formulier in. Voor iedere gezinsomstandigheid hebben wij een geschikte oplossing.