Beste waterontharder kopen

Beste waterontharder kopen? Lees aandachtig dit stuk

Waterontharder kopen? Lees aandachtig dit stuk door voordat u daadwerkelijk overgaat tot de aanschaf van een nieuwe waterontharder. Er zijn diverse aanbieders op de markt, er zijn een hoop fabels en er is enorm veel keuze. Uzelf goed inlezen kan een hoop zorgen besparen. Via Easylatie Waterontharders kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen en bieden wij u een passend voorstel voor uw besproken situatie.

Soort waterontharder (ontkalker)

Goedkoop is vaak echt duurkoop

Goedkope waterontharder kopen? Ja, er zijn voldoende aanbieders en het klinkt allemaal prachtig, maar komt u niet bedrogen uit? Wellicht wel, een waterontharder onder de €1.000,- is namelijk echt duurkoop en kan voor een hoop ellende zorgen.

Hoe dan? Goedkope waterontharder betreft in de meeste gevallen een Chinees fabricaat, alhoewel het product bijna hetzelfde oogt. Werkelijk zijn de gebruikte materialen van vele malen mindere kwaliteit en is de techniek in de waterontharder heel anders. Daarnaast is de gebruikte hars kwalitatief anders, er is tenslotte veel meer hars nodig voor hetzelfde resultaat. Laat u dan ook niet verleiden door het aantal liter hars! A-kwaliteit hars heeft namelijk 50% meer capaciteit! Kortom: bij een B-merk waterontharder staat 20liter hars gelijk aan 10liter hars van een A-merk waterontharder.

Het belangrijkste onderdeel van de waterontharder zijn de klep en besturing. In goedkope waterontharder wordt een klep gebruikt bestaande uit veel mechanische onderdelen, dit geeft de volgende mogelijke nadelen:

  • Hoge mate van slijtage
  • Kortere levensduur van uw waterontharder
  • Veel geluid tijdens het regeneratieproces (spoelen)

Daarnaast zijn er ook nog andere (belangrijke) nadelen:

  • Drukverlies op uw leidingen van 0,3-0,4 bar, vanwege nauwe doorlaat
  • Hoog verbruik van zout (laat u niet verleiden voor de hoeveelheid gratis zout bij aanschaf)
  • Geen bacteriologische spoeling (ontsmettingsmodule is niet de oplossing, spoelen wel!)
  • Elke waterontharder heeft onderhoud nodig, onderhoudsvrije waterontharders bestaan niet.

Welke waterontharder is geschikt in mijn situatie?

Neem gerust contact op met Easylatie Waterontharder om te informeren welke waterontharder geschikt is in uw situatie.

Onze Flex Waterontharder van het merk Boshuis is geschikt om modulair op te bouwen. Plaatsen kan hierdoor bijvoorbeeld in de meterkast, kelder of kruipruimte. De uitvoeringen bestaat uit een losse harscilinder met een externe zoutbak. Hierdoor wordt montage in de kleinste ruimte heel eenvoudig mogelijk. De Flex Waterontharder onderscheid zich van andere waterontharders door zelf lerend te zijn, waardoor u altijd beschikt over 100% veilig en kalkvrij drinkwater. U hoeft alleen maar het zout bij te vullen (3x per jaar), het systeem zorgt voor de rest.

Onze Flow Waterontharder is met een capaciteit van maar liefst 5200L zeer geschikt voor de grote verbruikers. De robuuste vormgeving en grote vulopening maakt de Boshuis Flow een gebruiksvriendelijk apparaat. Standaard voorzien van intelligente proportionele besturing zodat er zuinig met spoelwater en zout wordt omgegaan. Aangevuld met 20 jaar Boshuis-garantie is de Flow dé nieuwe generatie combi-waterontharder.