Magneet ontharder werking

Een waterontharder magneet werkt anders dan een professioneel ontkalk systeem voor thuis

Easylatie Waterontharders biedt professionele ontkalk systemen voor thuis die werken op basis van ionenuitwisseling. Door middel van het toevoegen van zout aan het spoelwater, worden Ca2+ (calcium) en Mg2+ (magnesium) uitgewisseld tegen Na+ (natrium) en zo wordt de kalk uit het water verwijderd. Hierdoor wordt het water kalkvrij en heeft u geen last meer van kalkaanslag. Er zijn echter ook ontkalkers die op magnetische basis werken. De kalk blijft in het water aanwezig met alle negatieve gevolgen van dien en dus hebben wij twijfels over de werking van deze anti kalk magneet.

Een magneet ontkalker gebruiken

Waterontharders op basis van ionenuitwisseling zijn duurder dan magneetontharders, maar ze halen wel 100% van het kalk uit het water. De leveranciers van magneetontharders stellen dat het belangrijk is dat de samenstelling van het water intact blijft voor de gezondheid. Dit is echter onterecht, want de mate waarin calcium en magnesium worden verwijderd en natrium toegevoegd door onze waterontharders is zo klein dat het onmogelijk is om aan de dagelijkse behoefte aan calcium te komen door alleen het drinken van water.

Wat voor types waterontharders zijn er beschikbaar?

U kunt een overzicht vinden van de verschillende types op deze pagina. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen. In deze offerte geven wij u een aangepaste aanbieding die bij uw situatie past.

Terug naar meer over waterontharders