Magneet waterontharder: hoe werkt het?

Magneet waterontharders worden vaak gepresenteerd als een alternatieve oplossing voor kalkproblemen in het water. Maar hoe werkt het? In dit artikel zullen we echter ingaan op de twijfels over de werking van magneet waterontharders en waarom een elektrische waterontharder een meer betrouwbare keuze is voor het verkrijgen van kalkvrij water.

De beperkte werking van magneet waterontharders

Magneet waterontharders hebben de reputatie kalkproblemen op te lossen, maar er is weinig wetenschappelijk bewijs dat hun werking ondersteunt. Ondanks claims van fabrikanten en positieve ervaringen van sommige gebruikers, ontbreekt het aan onafhankelijke studies die aantonen dat magneet waterontharders daadwerkelijk de mineralen in het water veranderen op een manier die kalkaanslag voorkomt. Ook de reclamecode commissie heeft uitspraak gedaan over die bewezen werking van magnetische waterontharders: “Daarbij heeft de Commissie overwogen dat op basis van de beschikbare gegevens, waaronder het hierna te noemen rapport van KWR Onderzoek, niet kan worden aangenomen dat het product de beweerde werking heeft.”

De voordelen van elektrische waterontharders

In tegenstelling tot magneet waterontharders hebben elektrische waterontharders een bewezen trackrecord als effectieve oplossing tegen kalkproblemen. Deze systemen werken op basis van ionenwisseling, waarbij calcium- en magnesiumionen worden vervangen door natriumionen om kalkvorming te voorkomen. Elektrische waterontharders zijn ontworpen om betrouwbare en meetbare resultaten te leveren in het verminderen van kalkaanslag.

Waarom kiezen voor een werkende elektrische waterontharder:

Bij het kiezen van een elektrische waterontharder zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Dit omvat de waterhardheid in jouw regio (zoals in Utrecht, Gelderland,Noord-Brabant of Limburg) en de capaciteit van de waterontharder. Twijfel je welke waterontharder het beste in jouw situatie past? De AquaSmart Waterontharder is uiterst geschikt voor gezinnen t/m 3 personen, waarbij de AquaSmart PLUS een goed alternatief is voor grotere gezinnen t/m 5 personen. Grootverbruiker van water? De AquaSmart MAX is dan geschikt in jouw situatie. Wanneer je twijfelt, vraag een offerte aan en wij bieden jouw het passende model voor een passende prijs aan!

Easylatie AquaSmart PLUS Waterontharder

De betrouwbare keuze voor 100% kalkvrij water: elektrische waterontharders

Als je op zoek bent naar een betrouwbare oplossing om kalkproblemen in het water aan te pakken, is een elektrische waterontharder de aanbevolen keuze. Deze systemen hebben een bewezen werking en bieden zichtbare resultaten in het verminderen van kalkaanslag. Door te investeren in een kwalitatieve elektrische waterontharder kun je genieten van kalkvrij water en de voordelen ervaren, zoals het behoud van jouw apparatuur en het verminderen van schoonmaakinspanningen!

Gratis waterontharder offerte ontvangen?

Onderstaand formulier invullen geeft je de mogelijkheid om een gratis waterontharder offerte te ontvangen! We helpen je de beste keuze maken voor jouw behoeften, budget en woonsituatie.