Onderhoud ontharder met ontsmetting

Heeft een ontharder met een ontsmettingsmodule heeft minder onderhoud nodig?

Om met de deur in huis te vallen: nee. Bij elke regeneratie reinigt het systeem zichzelf grondig met een 100% zoutoplossing, waardoor bacteriën niet kunnen overleven. Hoewel sommige aanbieders suggereren dat een ontsmettingsmodule verplicht is uit hygiënisch oogpunt, is dit niet nodig.

De chloorbehandeling vindt immers alleen plaats tijdens het regenereren, dus als er geen water wordt verbruikt (bijvoorbeeld tijdens een vakantie) is er geen risico op besmetting. Om hiertegen te werken bieden wij een speciale Hygiëne Module (ook wel Vakantiemodus genoemd). Als u terugkomt van vakantie en de eerste spoelbeurt pas enkele dagen later plaatsvindt, gebruikt u dus water dat volgens de aanbieders van waterontharders met ontsmettingsmodules niet goed zou zijn. Dit klopt natuurlijk niet.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze waterontharders of wilt u er een aankopen? Neem contact met ons op via 085 0608003 of vul ons eenvoudige offerte formulier in. Voor iedere gezinsomstandigheid hebben wij een geschikte oplossing.