Ontsmettingsmodule ontharder nodig?

Is het noodzakelijk om een ontsmettingsmodule te installeren op een waterontharder?

Veel waterontharders zijn voorzien van een ontsmettingsmodule. Is dit echt noodzakelijk? Als er geen besmettingsgevaar is, is ontsmetting niet nodig. Onze oplossing? Wij voorkomen een eventuele besmetting door al onze waterontharders uit te rusten met een vakantiestand.

Wat is de functie van een ontsmettingsmodule (chlorinator)?

Een ontsmettingsmodule zorgt ervoor dat waterontharders naast het gebruik van zout, ook met chloor gespoeld worden. Hierdoor wordt de kans op bacterievorming geminimaliseerd. Echter gebeurt dit alleen tijdens een spoelbeurt. Als u gedurende een aantal dagen afwezig bent, zal de waterontharder pas na een aantal dagen weer spoelen. Daarom is het verstandig om de waterontharder uit te rusten met een vakantie-stand in plaats van een ontsmettingsmodule!

Een waterontharder met vakantiestand

Waterontharders van Boshuis zijn standaard voorzien van een vakantiestand. Hierdoor wordt bacterievorming voorkomen. Als er gedurende een aantal dagen geen water verbruikt wordt, voert de waterontharder een korte spoelbeurt uit. Hierdoor wordt bacterievorming voorkomen. Kortom, voorkomen is beter dan genezen.

Wat voor types waterontharders zijn er beschikbaar?

U kunt een overzicht vinden van de verschillende types op deze pagina. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen. In deze offerte geven wij u een aangepaste aanbieding die bij uw situatie past.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze waterontharders of wilt u er een aankopen? Neem contact met ons op via 085 0806003 of vul ons eenvoudige offerte formulier in. Voor iedere gezinsomstandigheid hebben wij een geschikte oplossing.