Stroomloze waterontharder beter?

Stroomloze waterontharder zijn niet per definitie beter

De leveranciers van stroomloze ontharders doen verschillende claims om u ervan te overtuigen dat stroomloze modellen beter zijn dan waterontharders met stroom. We willen u graag laten zien hoe het werkelijk in elkaar steekt!

Fabels omtrent stroomloze waterontharders

Fabel 1: Ontharders die geen stroom gebruiken, zijn efficiënter en verbruiken daardoor minder zout.

De effectiviteit waarmee een ontharder zout gebruikt, is afhankelijk van de wijze van spoelen en het moment waarop het spoelen plaatsvindt. Onze Boshuis ontharders zijn  een proportioneel tijd/volume gestuurd spoelsysteem, waardoor deze 100% efficiënt zijn. Andere typen ontharders zijn niet zo efficiënt en zullen nooit 100% prestaties halen. Als andere leveranciers beweren dat hun ontharders minder zout verbruiken dan onze, is dat onjuist.

Fabel 2: Stroomloze ontharders hebben minder gevoeligheid voor storingen.

Wij merken geen verschil tussen stroomloze en niet-stroomloze producten. Mocht de stroom uitvallen, dan biedt de meegeleverde back-up batterij uitkomst. Storingen kunnen een last voor u zijn, maar uiteindelijk is het ons probleem (gelukkig komen er eigenlijk nooit storingen voor).

Fabel 3: Bij stroomloze ontharders wordt een hoogwaardiger hars toegepast.

De harsen die wij in al onze systemen gebruiken, werken allemaal op basis van ionenuitwisseling. Hoewel het zo is dat hoe kleiner het harsbolletje is, hoe meer onthardingscapaciteit per liter hars beschikbaar is, komt er helaas ook meer drukverlies voor in de plaats. Daarom hebben wij gekozen voor een optimaal evenwicht tussen capaciteit en drukverlies. Deze harsen zijn van topkwaliteit.

Fabel 4: Een waterontharder met twee cilinders heeft een grotere capaciteit dan een ontharders met één cilinder.

De capaciteit van een waterontharder hangt af van de hoeveelheid hars die gebruikt wordt. 2 Cilinders van 4,5 liter hebben samen 9 liter hars. Dat heeft niets te maken met het aantal cilinders. Hoe meer hars, hoe meer capaciteit en hoe minder vaak er moet worden gespoeld. Daarom hebben wij verschillende types, zowel kleine als grote ontharders, zodat u deze kunt afstemmen op uw persoonlijke situatie. Bij de meeste stroomloze ontharders werken 2 minicilinders prima bij een laag waterverbruik, maar bij een hoog waterverbruik leidt dit vaak tot veelvuldig spoelen en het regelmatig bijvullen van zout. Daarom hebben wij ontharders voor kleine waterverbruiker en grote waterverbruikers.

AquaSmart PLUS ontharder Easylatie Waterontharders
Boshuis Flex Ontharder Easylatie Waterontharders

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze waterontharders of wilt u er een aankopen? Neem contact met ons op via 085 0608003 of vul ons eenvoudige offerte formulier in. Voor iedere gezinsomstandigheid hebben wij een geschikte oplossing.