De voordelen van een waterontharder met zout

Je leest veel beweringen over diverse soorten waterontharders. Een magneet ontharder, waterverzachters, en waterontharders met zout. De laatstgenoemde groep kan kalk daadwerkelijk 100% uit het water verwijderen. Dit neemt een hoop voordelen met zich mee. Hier onder lees je de voordelen van een waterontharder met zout:

#1 Je hebt geen kalkaanslag meer

Vervelend he! Je hebt kortgeleden je badkamer helemaal ontkalkt en binnen de kortste keren zit er weer kalkaanslag op je kranen, douchekop, douchewand of toilet. Dit komt omdat ons drinkwater kalk (calcium) bevat, wat bij opwarmen van het water neerslaat als kalkaanslag (calciumcarbonaat). Schadelijk is dit niet, maar het oogt wel ‘vies’ en ‘rommelig’.

#2 Het schoonmaken wordt minder

Met het gebruik van een waterontharder, ook wel een kalk filtersysteem genoemd, verwijder je de kalk uit het water. Calcium krijgt dus geen kans om calciumcarbonaat te worden, aangezien het niet meer in het water aanwezig is. Hierdoor ontstaat er in de loop der tijd geen kalkaanslag. Het bespaart je een ‘vervelende klus’ in huis!

#3 Lagere energierekening

Kan je met een waterontharder geld besparen? Ja, dat kan! Een kalk filtersysteem zorgt er namelijk voor dat er geen kalk (calcium) kan hechten aan bijvoorbeeld de warmtespiraal van je wasmachine of vaatwasser. Wanneer dit wel gebeurd, gaat het rendement van het warmtespiraal drastisch omlaag. Hierdoor heeft bijvoorbeeld de wasmachine of vaatwasser veel meer elektriciteit nodig om het water te verwarmen. Met de huidige energie prijzen (€0,77 per kWh op 12-08-2022) bespaar je met een waterontharder in combinatie met al je water verbruikende huishoudelijk apparatuur al gauw tientallen euro’s per jaar.

#4 Je helpt het milieu

Een waterontharder is duurzaam. Dit heeft ermee te maken dat de waterontharders die Easylatie aanbiedt minimaal 20 jaar werken. In die 20 jaar bespaar je, zoals hierboven beschreven staat op elektriciteit. Daarnaast bespaar je ook enorm op het verbruik van zeep. 50% Van de zeep is nodig om kalk uit water te verwijderen, de overige helft helpt daadwerkelijk bij het schoonmaken. Met het gebruik van onze waterontharders bespaar je dus 50% op zeep, wat er voor zorgt dat je minder belastend bent voor het milieu. Minder zeep, is minder verpakking en uiteindelijk dus minder koolstofdioxide (CO2)!

#5 Het is goed voor je huid

Van hard water krijg je een uitgedroogde huid. Een waterontkalker maakt het water zacht en dit is beter voor je huid. Stop met alle soorten crème op je huid te smeren! Laat een waterontharder plaatsen in jouw woning en drink minimaal twee liter heerlijk zacht water, je huid blijft perfect gehydrateerd.

Overtuigd?

Ben je overtuigd over de voordelen van een waterontharder met zout en wil je weten welke waterontharder geschikt is voor in jouw situatie? Vul eenvoudig ons offerte formulier in en ontvang binnen twee werkdagen een vrijblijvende offerte!