De voordelen van een waterontharder met zout

Elektrische waterontharders met zout zijn een populaire keuze bij huishoudens die willen genieten van de voordelen van zacht water. In dit blogartikel zullen we de voordelen van een elektrische waterontharder met zout bespreken. Van het verminderen van kalkaanslag tot het verbeteren van de levensduur van apparaten, ontdek waarom steeds meer mensen kiezen voor deze efficiënte waterontharders.

#1 Effectieve verwijdering van kalk

Elektrische waterontharders met zout gebruiken het proces van ionenuitwisseling om hardwatermineralen zoals calcium en magnesium effectief te verwijderen. De negatief geladen harskorrels in de waterontharder trekken de positief geladen mineralen aan en vervangen ze door natriumionen. Dit resulteert in zacht water dat vrij is van de schadelijke effecten van hardwatermineralen, zoals kalkaanslag op kranen, douchekoppen en andere oppervlakken.

#2 Verlenging van de levensduur van apparaten

Hard water kan de levensduur van huishoudelijke apparaten zoals waterkokers, wasmachines en vaatwassers aanzienlijk verkorten vanwege de opbouw van kalkaanslag. Door gebruik te maken van een elektrische waterontharder met zout kunnen deze apparaten langer meegaan. Zacht water vermindert kalkaanslag en houdt de leidingen en onderdelen van de apparaten schoon, waardoor ze efficiënter werken en minder onderhoud vereisen.

#3 Energiebesparing door een waterontharder met zout

Een bijkomend voordeel van een elektrische waterontharder met zout is de potentiële energiebesparing. Kalkaanslag kan de warmteoverdracht in boilers en verwarmingssystemen verminderen, waardoor ze harder moeten werken om dezelfde resultaten te behalen. Met zacht water kunnen deze systemen efficiënter werken, waardoor energiekosten worden verlaagd. Bovendien kan het gebruik van zacht water in wasmachines en vaatwassers ook leiden tot energiebesparingen omdat ze minder energie nodig hebben om door het water met lagere hardheid te werken.

#4 Verbeterde werking van reinigingsmiddelen

Hard water kan de effectiviteit van reinigingsmiddelen verminderen, omdat het de vorming van schuim belemmert en residu achterlaat. De voordelen van een waterontharder met zout is onder andere ook dat hard water wordt verzacht, waardoor reinigingsmiddelen beter kunnen schuimen en grondiger kunnen reinigen. Dit betekent dat je minder reinigingsmiddelen hoeft te gebruiken om hetzelfde schoonmaakresultaat te bereiken, wat resulteert in kostenbesparingen op de lange termijn.

#5 Het is goed voor je huid

Van hard water krijg je een uitgedroogde huid. Een waterontkalker van Boshuis of AquaSmart maakt het water zacht en dit is beter voor je huid. Stop met alle soorten crème op je huid te smeren! Laat een waterontharder plaatsen in jouw woning en drink minimaal twee liter heerlijk zacht water, je huid blijft perfect gehydrateerd.

1-5 Personen

Ontkalksysteem Easylatie Waterontharders

1-3 Personen

Easylatie AquaSmart Waterontharder