Waarom Boshuis ontharder kopen?

Waarom een Boshuis Waterontharder kopen in 2022? De antikalk systemen (waterontharders) van Boshuis zijn van hoge kwaliteit en worden gebruikt om kalkproblemen te verhelpen. De ontharders worden in Nederland gefabriceerd, een echt Nederlands product! In deze blog lees je meer waarom een boshuis waterontharder te kopen.

Wat is het beste waterontharder systeem?

Dit is een vraag die we vaak horen. Wat is de ‘beste’ waterontharder? Dat ligt eraan wat je wensen zijn. De waterontharders die je via Easylatie Waterontharders koopt zijn uitsluitend van een A-merk. Wij kijken naar de beste prijs/ kwaliteit verhouding.

Om een goede vergelijking te kunnen maken wordt er naar een aantal punten gekeken. Zelf kun je bepalen wat voor jou belangrijk is. Hieronder volgt een overzicht:

  • Soort waterontharder
  • Type Waterontharder
  • Plaatsing mogelijkheden waterontharder
  • Prijs waterontharder
  • Garantie waterontharder

Soort waterontharder: tijdgestuurd

De wellicht meest eenvoudige waterontharder in de zogenoemde tijdgestuurde waterontharder waarbij de machine beschikt over één harscilinder. De werking van deze ontharder gaat uit van een vooraf gemiddelde van water wat berekend id. De waterontharder staat op vaste momenten ingesteld, los van het verbruik. Het waterverbruik wil nog wel eens wisselen, daarom kan het voorkomen dat je nauwelijks water verbruikt maar het systeem al na een aantal dagen gaat regenereren (spoelen). Welgesteld, deze ontharder onthard zeker het water maar is zeer inefficiënt in gebruik.

Soort waterontharder: volumegestuurd

Een waterontharder welke op volumesturing werkt houdt bij hoeveel water er verbruikt wordt. Wanneer de ontharder aan het maximale verbruik zit, gaat het regenereren (spoelen). Dit gebeurd ongeacht er water verbruikt wordt. Dus mocht je onder de douche staan, of de wasmachine staan aan, op dat moment zul je geen zacht water hebben. Het probleem wordt door sommige ontharders opgelost door twee harscilinders te hebben, in plaats van een enkele. Hiermee wordt de capaciteit verdeeld. Echter is dit een systeem wat daardoor wel duurder en onderhoudsgevoeliger is. Daarnaast kan er lang water in het systeem stil blijven staan, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent. Dat kan zorgen voor bacteriegroei.

Soort waterontharder: traditionele tijd- & volumegestuurd

De waterontharders die traditioneels tijd- en volumgegestuurd zijn, zijn een combinatie van beiden technieken welke je kon lezen in de voorgaande paragraven. Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van één harscilinder, waarbij de ontharder meet hoeveel water er nog ontkalkt kan worden(volumegestuurd). De waterontharder doet niks wanneer er nog voldoende ontkalk capaciteit is om 24 uur te kunnen overbruggen(tijdgestuurd).

Soort waterontharder: proportioneel tijd- & volumegestuurd

De nieuwste generatie waterontharders zijn proportioneel tijd- en volumegestuurd. Dit heeft twee belangrijke voordelen, namelijk: de waterontharder meet de verbruikte volume en is efficiënt met tijd. De waterontharder meet het gemiddeld verbruik, rekent uit of daarmee nog 24 uur overbrugt kan worden om te bepalen of regenereren (spoelen) nodig is. Hiermee bespaar je op waterverbruik en hoeveelheid zout. Daarnaast bekijkt de computer of er op moment van de regeneratiestart water wordt verbruikt, wanneer dit het geval is, wordt het proces kort uitgesteld.

Alle ontkalksystemen van Easylatie worden op deze manier aangestuurd. Wil je het onderling verschil weten van de waterontharder? Bekijk de waterontharders hier.

Boshuis Flex Waterontharder Easylatie

Welke maat waterontharder past bij mij?

Iedereen heeft een ander waterverbruik. Laat je daarom goed adviseren welke waterontharder geschikt is in jouw situatie. Wanneer je een offerte aanvraagt sturen wij een prijsvoorstel voor de best passende ontkalker in uw situatie. Bij Easylatie Waterontharder hebben we diverse modellen, bijvoorbeeld voor in de meterkast, voor kleine verbruiker, voor gezinnen of voor grote verbruikers. Een groot bijkomend voordeel, op alle waterontharder ontvangt u standaard een jaar gratis zout + 20 jaar lang Boshuis-garantie!

Winkelwagen