Waterontharder in de meterkast toegestaan?

Is een waterontharder in de meterkast toegestaan?

Er wordt vaak gevraagd of een waterontharder in de meterkast geplaatst kan worden. Het antwoord hierop is ja, maar er moeten wel een aantal voorwaarden worden nageleefd. Zo mag de installatie geen andere apparatuur in de weg staan en moeten de installaties vrij toegankelijk zijn. Onze monteurs houden hier rekening mee en de water ontkalkers van ons Easylatie zijn qua afmeting en veiligheid zo ontwikkeld dat ze geschikt zijn om in de meterkast geplaatst te worden!

Er zijn wel richtlijnen voor een ontharder in de meterkast

In het Bouwbesluit zijn een aantal richtlijnen opgenomen. Zoals eerder vermeld, moeten instanties toegang kunnen krijgen tot de installaties in de meterkast. Na de oplevering ligt de verantwoordelijkheid voor de inrichting van de meterkast echter bij de bewoner. U bent hier dus zelf verantwoordelijk voor. De waterontharders van welke Easylatie aanbiedt zijn compact en hebben een praktische afmeting, waardoor ze eenvoudig en veilig in de meeste meterkasten te plaatsen zijn.

Waterontharder in de meterkast gevaarlijk?

Een waterontharder in de meterkast is, indien correct geïnstalleerd, niet gevaarlijk. De kans dat het apparaat gaat lekken is klein. Daarnaast zijn onze ontkalkers uitgerust met een overloopbeveiliging, waardoor de kans op lekkage verder verminderd is. In Nederland hebben zijn er inmiddels duizenden Boshuis waterontharders in de meterkast geplaatst en dit is in de praktijk nooit een probleem.

Boshuis Waterontharder in meterkast geplaatst Easylatie Waterontharders

Moet ik een grote waterontharder aanschaffen?

Vaak denken mensen dat ze een grote waterontharder nodig hebben als ze veel water gebruiken. Dit is echter niet altijd het geval. Onze kleinste waterontharders zijn meestal in staat om het aan te kunnen. Net zoals een kleine koelkast hetzelfde koelt als een grote koelkast, alleen moet deze vaker worden bijgevuld. Dit geldt ook voor een kleine waterontharder; deze is prima in staat om het aan te kunnen, echter moet er dan vaker zout bijgevuld worden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze waterontharders of wilt u er een aankopen? Neem contact met ons op via 085 0608003 of vul ons eenvoudige offerte formulier in. Voor iedere gezinsomstandigheid hebben wij een geschikte oplossing.