Waterontharder plaatsing: alles wat je moet weten

Een waterontharder is de ideale oplossing om kalkproblemen in je woning te verminderen. Maar waar plaats je deze slimme apparaten? In dit artikel geven we je handige tips en advies over de juiste locatie voor een waterontharder, hoe je kosten kunt besparen op installatie en onderhoud, en welke voordelen kalkvrij water met zich meebrengt. Waterontharder plaatsing: alles wat je moet weten!

De juiste plaats: waar installeer je een waterontharder?

Een waterontharder installeer je op het punt waar het leidingwater je pand binnenkomt, meestal in de buurt van de hoofdkraan. Hoewel je een monteur kunt inschakelen voor de installatie, is het ook goed mogelijk om dit zelf te doen, zelfs zonder uitgebreide kluservaring. We delen handige tips en video’s om je te begeleiden bij een probleemloze installatie.

Kalkvrij water: voordelen voor jouw huishouden

In veel gebieden in Nederland en België komt van nature kalk voor in het grondwater, wat voor overlast in je huis kan zorgen. Een waterontharder bevat een filter met natriumdeeltjes die de kalkdeeltjes uit het water vervangen. Hierdoor geniet je van gezond, kalkvrij water in je hele huishouden, wat talloze voordelen met zich meebrengt:

  1. Bescherm je witgoed en andere apparatuur die met water in aanraking komt tegen de opbouw van ketelsteen, waardoor ze langer meegaan en efficiënter werken.
  2. Verminder het gebruik van milieuonvriendelijke reinigers, doordat kalkvlekken tot het verleden behoren.
  3. Houd textiel fris en zacht, zonder dat vezels ineenkronkelen en een muffe geur ontstaat.
  4. Voorkom kalkvlekken op sanitair, ruiten, wastafels, aanrecht, muren en douchecabine, wat je schoonmaaktijd en -inspanningen zal verminderen.

Professionele installatie of doe-het-zelf?

Het plaatsen van een waterontharder kan zowel door een professionele monteur als door jouzelf worden gedaan. Als je handig bent en enige ervaring hebt met klussen, kun je besluiten om zelf de installatie te doen. Het is echter belangrijk om de juiste instructies te volgen en indien nodig, hulp te zoeken bij de installatie. Een verkeerde plaatsing kan de effectiviteit van de waterontharder verminderen en onnodige problemen veroorzaken. Het is raadzaam om vooraf online instructies en video’s te raadplegen om je te begeleiden bij een succesvolle installatie.

Ontvang gratis een offerte voor een veilige waterontharder met uitstekende specificaties

Benieuwd naar een duurzame waterontharder met uitstekende specificaties? Vraag vandaag nog een gratis offerte aan! Ontvang gedetailleerde informatie over de beschikbare opties die passen bij jouw behoeften en budget. Geniet van de voordelen van verminderde kalkaanslag en draag bij aan duurzaam watergebruik met bijvoorbeeld de AquaSmart– of AquaSmart PLUS Waterontharder. Ontvang nu jouw gratis offerte en maak de beste keuze voor jouw woning.

Easylatie AquaSmart PLUS Waterontharder