Waterontharders volgens de Consumentenbond

Easylatie Waterontharders en de Consumentenbond

In oktober 2017 heeft de Consumentenbond een artikel gewijd aan waterontharders. De Consumentenbond geeft aan dat een waterontharder kan helpen om kalkaanslag te verminderen, maar dat er ook nadelen aan verbonden zijn. Zo kan het water bijvoorbeeld te zacht worden, waardoor er corrosie kan ontstaan in leidingen en apparaten. Ook zou er bacteriegroei in de waterontharder kunnen vormen. Bij Easylatie Waterontharders voorzien wij onze klanten van enkel veilige waterontharders. De technologie van tegenwoordig zorgt ervoor dat water nooit lang kan stilstaan. Hierdoor kan er geen bacteriegroei vormen in de waterontharder, zoals in het artikel aangehaald wordt.

Advies van de consumentenbond

De Consumentenbond raadt daarom aan om eerst te onderzoeken of een waterontharder wel nodig is in jouw situatie. Als je last hebt van kalkaanslag, is het volgens de Consumentenbond bijvoorbeeld ook vaak effectief om apparaten regelmatig te ontkalken en kalkafzettingen te verwijderen met azijn of citroenzuur. Ook geeft de Consumentenbond aan dat er alternatieven zijn voor waterontharders, zoals magneetontharders, echter blijkt de werking hiervan niet bewezen.

Als je toch besluit om een waterontharder aan te schaffen, is het volgens de Consumentenbond belangrijk om te letten op de capaciteit van de ontharder, het zoutverbruik en de prijs van het apparaat en eventueel het onderhoud. De Consumentenbond heeft in het verleden verschillende waterontharders getest en beoordeeld op deze en andere criteria.

Waterhardheid in uw regio

Naast dat de veiligheid van waterontharders besproken wordt in het artikel, komt ook de waterhardheid per regio aan bod. Drinkwatermaatschappijen ontharder water minimaal, daarom zien we nog steeds bij veel huishoudens enorme kalkaanslag. Wil je weten wat de waterhardheid in jouw regio is? Check het hier of lees onze berichten over de top 10 steden per provincie en de waterhardheid: ‘Waterhardheid Limburg‘, ‘Waterhardheid Noord-Brabant‘, ‘Waterhardheid Utrecht‘ of ‘Waterhardheid Gelderland’.

Conclusie

Als u last heeft van kalkaanslag in uw huis, is het raadzaam om de waterhardheid van uw woonplaats te achterhalen en te overwegen om een waterontharder te installeren. Door de waterhardheid te verminderen met een waterontharder, kunt u genieten van zachter water en een betere efficiëntie van uw huishoudelijke apparaten. Easylatie Waterontharders biedt hoogwaardige oplossingen om kalkaanslag te verminderen en uw leven comfortabeler te maken. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of vraag eenvoudig een offerte aan!

Ontvang gratis een offerte voor een duurzame waterontharder met uitstekende specificaties

Benieuwd naar een duurzame waterontharder met uitstekende specificaties? Vraag vandaag nog een gratis offerte aan! Ontvang gedetailleerde informatie over de beschikbare opties die passen bij jouw behoeften en budget. Geniet van de voordelen van verminderde kalkaanslag en draag bij aan duurzaam watergebruik met bijvoorbeeld de AquaSmart– of AquaSmart PLUS Waterontharder. Ontvang nu jouw gratis offerte en maak de beste keuze voor jouw woning.

Ontkalksysteem Easylatie Waterontharders