Wisselende hardheid van het water

Veranderd de waterhardheid van het leidingwater?

Het water dat bij u uit de kraan komt is van een stabiele samenstelling. Dit komt doordat waterleidingbedrijven er alles aan doen om de waterhardheid zo constant mogelijk te houden, en daarbij worden ze intensief gecontroleerd op de eisen die in het Waterbesluit zijn opgesteld. Veranderingen in de waterhardheid komen daardoor praktisch niet voor, met uitzondering wanneer het waterbedrijf overstapt op een andere bron.

Kleine schommelingen van bijvoorbeeld 0,1 dH zijn wel mogelijk, daarom houden de waterleidingbedrijven ook vaak een bandbreedte van 0,2-0,3 dH aan. Een waterontharder onthardt het water naar 0 dH (tenzij er een resthardheid is ingesteld), ongeacht kleine schommelingen.

In het geval dat de waterhardheid ineens aanzienlijk wijzigt, moet de waterontharder bijgesteld worden. Dit is echter een minimale ingreep. Mocht u een brief ontvangen van uw waterleidingmaatschappij waarin aangekondigd wordt dat de waterhardheid wijzigt, neem dan contact met ons op en passen wij het systeem aan. Gelukkig is dit echter zeer onwaarschijnlijk.

Instellen van resthardheid water ontharders

Bij mindere hardheid heeft u minder last van kalkaanslag en blijft de glans van uw badkamer langer behouden. Daarom adviseren wij het aanschaffen van een ontharder, zodat u de kalk volledig kunt verwijderen. Wij bieden standaard ontharders aan voorzien van een mengventiel, waarmee wij elke gewenste resthardheid (zoals 3dH) kunnen instellen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze waterontharders of wilt u er een aankopen? Neem contact met ons op via 085 0608003 of vul ons eenvoudige offerte formulier in. Voor iedere gezinsomstandigheid hebben wij een geschikte oplossing.