Nieuws

Lees hier alle waterontharder ervaringen

Easylatie deelt ervaring over kalkaanslag en de waterontharder! Wilt u ook van uw kalkaanslag af? Vindt hier onder alle eerder gestelde vragen!

Easylatie waterontharder kopen 2

Wanneer de waterontharder is geïnstalleerd geniet u direct van zacht water. Wanneer u het sanitair...

Lees verder >

Easylatie waterontharder kopen 3

Duo systemen, ofwel waterontharders met een los zoutvat zijn vooral geschikt voor inbouw. Denk hierbij aan...

Lees verder >

Easylatie waterontharder kopen 1

Nee, het hars dat wordt gebruikt om te ontharden is zeker niet schadelijk voor onze gezondheid. De harskorrels...

Lees verder >

9

Een waterverzachter werkt op basis van wat je een ionenuitwisselaar noemt. De ionen-uitwisselaar is eigenlijk niets anders...

Lees verder >

8

Een waterontharder wordt in de meeste gevallen in de meterkast gemonteerd. De waterontharder wordt daar...

Lees verder >

7

Ja, ook koud water kunt u het beste ontharden. Alhoewel u minder snel kalk-aanslag heeft bij koud water is het...

Lees verder >

Wilt u ook ervaring met een Easylatie waterontharder hebben?

Easylatie waterontharder header

Oudere berichten

Wat kost een waterontharder van Easylatie?

Om goed antwoord te kunnen geven op deze vraag, vertellen we je graag hoe de kosten van de waterontharder van Easylatie zijn opgebouwd en hoe u de prijzen goed kunt vergelijken...

 • Voor een duidelijk beeld van de kostenontwikkeling en een goede vergelijking van de prijzen van de verschillende waterontharders, is het handig om de kosten uit te smeren over een periode van bijvoorbeeld 20 jaar. Bij sommige waterontharders komen een groot deel van de kosten namelijk pas in de jaren na de aanschaf; een vergelijking op basis van puur de aanschafkosten is daarom niet reëel.

  De kosten per jaa

  Gerekend over 20 jaar kost een waterontharder van Easylatie in totaal tussen de 95 en 130 euro per jaar. Gerekend over dezelfde periode liggen de prijzen van andere waterontharders ongeveer op hetzelfde niveau. Met andere woorden: de prijzen van waterontharders in Nederland zijn niet zo uiteenlopend zoals dat op het eerste oog misschien lijkt.

  Hoe zijn de kosten opgebouwd?

  De kosten van een waterontharder zijn opgebouwd uit de volgende onderdelen.

  Aanschafprijs
  De aanschaf vormt de grootste kostenpost. Stel: een waterontharder kost 1500 euro exclusief installatiekosten. Gerekend over 20 jaar betekent dat dus een kostenpost van 75 euro per jaar.

  Installatiekosten
  Gaan we uit van 250 euro aan installatiekosten, dan betekent dat – weer gerekend over 20 jaar – een kostenpost van 12,50 euro per jaar. Let altijd op of de installatie volledig is of dat u zelf nog onderdelen moet aanschaffen. Bij Easylatie is de installatie altijd inbegrepen.

  Service en garantie
  Bij aanschaf van een waterontharder heeft u 20 jaar garantie. Na aanschaf kunt u kiezen voor een service onderhoud op uw waterontharder. Kiest u hiervoor? Dan geniet u van 20 jaar all-in-Garantie. Informeer goed hoe het zit met service en garantie bij andere leveranciers.

  Verbruik
  De laatste kostenpost is het verbruik van zout, spoelwater en – als de ontharder werkt op stroom – elektriciteit (de kosten voor het spoelwater en de elektriciteit zijn slechts zeer beperkt). Stel dat het verbruik kosten oplevert van 1200 euro over twintig jaar, dan komt dit neer op 60 euro per jaar.

  Vergelijken op kwaliteit

  De kosten van de verschillende waterontharders op de markt, uitgesmeerd over een periode van 20 jaar, liggen dus niet ver uit elkaar. Een beter uitgangspunt om de ontharders met elkaar te vergelijken, is te kijken naar de kwaliteit van de merken en systemen. Houdt u voor een kwaliteitsvergelijking rekening met de volgende aspecten. De waterontharders van Easylatie zijn van Nederlandse fabricage.

  Samenstelling van de hars
  Ook de structuur van de hars is van belang als het gaat om het vergelijken van de kwaliteit. De hars is heel gelijk van samenstelling, en met 350 micron (⅓ millimeter) in doorsnee per bolletje, is de hars tot wel drie keer fijner dan andere harssoorten. Dat maakt de hars ook minimaal drie keer efficiënter, omdat er geen kalkdeeltjes tussen de harsbolletjes kunnen ontsnappen.

  Levensduur
  Hoelang gaat het apparaat mee? Als u het systeem binnen 20 jaar moet vervangen en u kunt geen aanspraak maken op garantie, dan zien de kosten er ineens heel anders uit; u wordt dan immers geconfronteerd met de aanschafkosten van een nieuw systeem. Bij Easylatie heeft u 20 jaar servicegarantie bij aanschaf van een onderhoud abonnement.

  Formaat
  Let bij het vergelijken ook op het formaat van de waterontharder. Past het systeem op de plaats die u in gedachten heeft? De EasyWater Duo waterontharder is modulair op te bouwen, waardoor hij in vrijwel elke ruimte kan worden geplaatst.

  Service
  Staat een leverancier/monteur direct voor u klaar als er zich onverhoopt een probleem voordoet? Easylatie staat bekend om zijn uitstekende service. Problemen lossen we snel op!

  Leverancier
  Vergeet vooral ook niet de leverancier zelf mee te nemen in uw kwaliteitsvergelijking. Heeft de leverancier voldoende ervaring en expertise in huis? Verloopt de communicatie vlot en professioneel?

  Heeft u vragen over de kosten van waterontharders of over het vergelijken van de verschillende systemen? Neem vooral contact met ons op, we informeren u graag!

Read More

Waarom een waterontharder van Easylatie kopen?

Je hoort het steeds vaker, een vriend, collega of andere bekende heeft een waterontharder. Heeft u er nog geen? Dan bent u vast geadviseerd er eentje aan te schaffen. Een waterontharder heeft namelijk veel voordelen! Als je nog niet overtuigd bent, lees dan verder. Wij hebben een aantal voordelen voor u op een rijtje gezet...

 • De voordelen:
  U hoeft minder te poetsen
  Kalkaanslag op kranen of wanden in uw badkamer of keuken betekent meer poetsen. En dat is geen pretje, want kalkaanslag is bijzonder hardnekkig en heeft hardnekkig schoonmaakmiddel nodig. Met een EasyWater waterontharder van Easylatie heeft u daar alvast geen last van en kunt u het poetsen beperken. Beter voor u én het milieu.

  Uw huishoudelijke apparaten gaan langer mee
  Met hard leidingwater zal er zich kalk hechten op het verwarmingselement van uw wasmachine, vaatwasser, waterkoker, koffiezetapparaat, etc. Door de Easywater waterontharder van Easylatie aan te schaffen stop u dit proces en verlengt u de levensduur van uw toestellen! Tevens bespaart u op energiekosten. Wie wilt dat nou niet?!

  U bespaart op wasmiddelen
  Met zacht water werken zepen en andere schoonmaakmiddelen beter. Dit komt doordat ze beter hechten aan het water. Op die manier kunt u flink wat besparen in het verbruik van wasmiddel en zepen.

  Uw huid zal zachter aanvoelen
  Hard water is nadelig voor uw huid, omdat het de huid uitdroogt. Als u sowieso al last hebt van aandoeningen zoals eczeem of psoriasis, kan dit erger worden. Met een waterontharder spaart u uw huid.

  Uw leidingwater smaakt beter
  Kraanwater gebruikt u niet alleen bij het poetsen, u drinkt het ook. Blinde smaaktesten hebben aangetoond dat heel wat mensen zacht water lekkerder vinden dan hard water. Ook uw koffie, thee en soepen krijgen dankzij een waterontharder een vele betere smaak.

  Waterontharder zinvol? Zeker!
  Als u een waterontharder in huis haalt, zult u heel snel het verschil merken. We verzekeren u: zodra u (letterlijk) geproefd hebt van de voordelen van zacht water, wilt u, net zoals wij, nooit meer terug!

  Meer informatie nodig? Neem snel contact op! Easylatie helpt u graag.

   
Read More