Welke waterontharder kopen?

Soorten waterontharders

Het kopen van de juiste waterontharder neemt een hoop oriënteren met zich mee. Welke waterontharder past het beste in mijn situatie? In dit artikel vertellen we er meer over, want waterontharders lijken aan de buitenkant op elkaar maar zijn van binnen in diverse kwaliteiten verkrijgbaar. 

 

Allereerst maken we het onderscheid tussen een mechanische of elektrische waterontharder:

✓ Mechanische waterontharder

✓ Electrische waterontharder

 

Daarna gaan we verder in op welke waterontharder het beste past in elke situatie, de trapkast, kelder, garage, meterkast of waterput. Er zijn diverse mogelijkheden!

Duo waterontharder

Elektrische waterontharder

Elektrische waterontharders worden aangestuurd door middel van een computer. Hierdoor zijn deze waterontharders efficiënt in te stellen. Tevens is de computer zelflerend, waardoor het hele proces zo slim mogelijk wordt afgesteld. De computer registreert hoeveel water er verbruikt is, en past daar het regeneratieproces op aan, zo komt u nooit zonder onthard water te zitten.

 

Bacteriegroei krijt bij een elektrische waterontharder geen kans, aangezien de computer registreert wanneer er geen water wordt gebruikt. De computer zorgt er vervolgens voor dat het water nooit te lang stilstaat, en zal overgaan tot een lichte reiniging.

Mechanische waterontharder

Een mechanische waterontharder werkt op basis van waterdruk. Reinigen, ook wel regenereren genoemd, gebeurt op vaste tijden. Deze type waterontharders zijn makkelijk in gebruik, maar kunnen verder niet ingesteld worden. Ook kunnen deze waterontharders geplaatst worden op plekken waar geen stroomvoorziening voor handen is.

 

Mechanische waterontharder hebben vaak twee harscilinders die elkaar afwisselen. Aangezien deze waterontharders twee cilinders hebben, is de aanschaf ervan vaak duurder dan een elektrische variant.

Waterontharder 3

Smart Duo Waterontharder

✓ Slimme besturing

✓ Klein maar krachtig

✓ Hoge capaciteit

✓ 100% kalkvrij wonen

✓ Past in de meterkast

✓ Energie zuinig

Combi waterontharder

Smart Combi Waterontharder

✓ Slimme besturing

✓ Robuust model

✓ Ideaal voor in het zicht

✓ Energie zuinig

✓ Hoge capaciteit

✓ 100% kalkvrij wonen